Mat med Smak

Mat med Smak är Norlandia Förskolors måltidskoncept. Vi serverar vällagade, smakrika och goda måltider som ger barnen den energi och näring de behöver. 

Måltidsvision

Vi vill skapa livslånga positiva matvärderingar

Egna kök med kockar

Vi tror på idén att måltider som lagas från grunden med omtanke är både godare och nyttigare. Våra kockar, köksbiträden och pedagoger är fantastiska resurser som tillför ett stort värde under barnens måltider. 

Fokus på måltiden som helhet

För att skapa matglädje och en gastronomisk upplevelse har vi ett helhetstänk kring varje måltid. Måltiden är ett större begrepp som omfattar grundläggande värderingar om råvaran och tillagningen lika mycket som det också innefattar hur maten serveras, i vilken miljö och med vilka människor. Med andra ord, en måltid är så mycket mer än det som ligger på tallriken och ryms i glaset.

Mätt på rätt sätt

Mätt på rätt sätt är ett begrepp vi använder för att påminna oss om att måltiderna vi serverar innehåller rätt näringsämnen. Det innebär att vi bland annat använder bra och nyttiga fetter, råvaror som främjar en jämn blodsockernivå samt minimerar onödiga tillsatser.

Nätverk för kockar

Våra kockar träffas regelbundet för att kontinuerligt utveckla vårt måltidskoncept Mat med Smak. Tillsammans med vår kost & måltidschef säkerställer vi fortbildning och utveckling inom kost och måltider.