Mat med smak

Vår matfilosofi stavas matmedsmak! Vi på Norlandia har bestämt oss för att maten och måltiden skall vara en viktigt del av verksamheten på våra förskolor. För att skapa matglädje och en bra upplevelse är det fokus på måltiden, och inte endast maten på tallriken som är avgörande.

Måltiden är ett större begrepp som innefattar grundläggande värderingar om råvaran och tillagningen lika mycket som det också innefattar hur maten serveras, i vilken miljö och med vilka människor.

Det är när dessa parametrar samverkar som måltiden fullt ut kan bli en livsviktig och livgivande komponent i en liten eller stor människas liv.

Vi vill etablera livslånga positiva matvärderingar hos barnen på de förskolor där vi verkar. Grundläggande är självfallet att maten ger barnen den energi och den näring de behöver, och att maten är lagad på bra råvaror.

Men vi vill också väcka barns nyfikenhet kring spännande smaker och utveckla deras sensoriska förmåga. Det innebär att vi ibland vill utmana barnen en aning när det gäller menyval och smaksättning, inte för mycket men en aning!

På många av våra förskolor kan du som förälder beställa vardagsmiddagar och helgmenyer.

Hör gärna av dig till våra kockar eller våra pedagoger så hjälper dom dig med vad som gäller på din förskola.

Välkommen att ta del av Norlandias måltidsutveckling!